Borlap

  A ház borai

 • 2.400.-/palack   320.-/dl Vylyan száraz fehér 2016
  VILLÁNYI BORVIDÉK
  száraz fehér, 0,75l

  Üde száraz fehérbor a könnyedebb műfaj kedvelőinek. Rajnai rizling és olaszrizling házasítása, Illat – és ízvilága a citrusokat (grapefruit, ananász) idézi, a korty végén pedig a jóleső rizlinges fanyarság hagyja védjegyét. Jól behűtve minden nap jól esik.
 • 2.700.-/palack   360.-/dl Vylyan száraz rosé 2015 /2016
  VILLÁNYI BORVIDÉK
  száraz rosé, 0,75l

  Légies, elegáns, ízig-vérig rosé, egzotikus gyümölcsös illattal, virágos jegyekkel. Üde és szomjoltó, újabb és újabb kortyot kíván. Jól behűtve aperitifként, könnyű ételek (saláták és szárnyas sültek) kísérőjeként ajánljuk.
 • 2.700.-/palack   360.-/dl Vylyan száraz vörös 2015
  VILLÁNYI BORVIDÉK
  száraz vörös, 0,75l

  Életkedvet sugárzó vörösbor a napsütötte Villányból. A borvidék könnyedebb, mosolygós arcát mutatja, lendületes illatában és zamatában a piros bogyós gyümölcsök jegyei bukkannak fel. Fogyasztását 15-16°C –on ajánljuk.
 • Fehér borok

 • 4.500.-/palack   600.-/dl Debrecen Város Bora 2017
  SZT. GYÖRGY HEGYI OLASZRIZLING - Szászi Pincészet

  BADACSONYI BORVIDÉK
  2015 száraz fehér 0,75l

  Az ültetvény a Szent-György hegy déli oldalán helyezkedik el. 6-tól 28 éves tőkékről szüretleték az Olaszrizlinget. 1999 óta a terület bioművelés alatt áll. Szászi Endre odafigyelése és gondoskodása mellett összesen 4000 palack készült a borból. Zöldbe hajló halvány sárga színű, üde, virágos diszkrét illatával, frissességével hódít. Szép, összhangban álló savak, ásványosság jellemzi.
 • 3000.-/palack   CSERSZEGI FŰSZERES - Benedek Pincészet
  MÁTRAI BORVIDÉK
  2016 száraz fehér, 0,75l

  A Mátra illatos arca. Tiszta, precíz ízek a fajta minden erényével. Zamatos szőlőre, barackra, granny smith almára, virágokra emlékeztető jegyek csalogatnak. Egy pohár tiszta öröm.Szájban harmonikus a korty, tartalmas és szórakoztató is egyben.
 • 3.000.-/palack   ZÖLD VELTELINI - Tűzkő Pincészet
  TOLNAI BORVIDÉK
  2016 száraz fehér, 0,75l

  Reduktív, élénk savakkal rendelkező Zöldveltelini. Illatában zöldfűszerek, ízében enyhe mineralitás, fehér húsú barackkal.
 • 3.900.-/palack   520.-/dl SAUVIGNON BLANC - Béla & Bandi Pincészet
  BALATONFÜRED-CSOPAKI BORVIDÉK
  2016 száraz fehér, 0,75l

  A palackozás előtti hetekben még alig-alig mutatta magát, azután szépen kiegyenesedett, egyre nyílt a mostani zöldfűszeres, csalános, tavaszias illatra. Bár teljesen száraz, a végén 3 gramm cukor teszi még barátságosabbá, még gördülékenyebbé a hosszú kortyot. Tartályban, beoltva erjedt és érett 4 hónapon át a balatonszőlősi pincében, ahová halandó ember nem teheti be a lábát.
 • 3.300.-/palack   440.-/dl IRSAI OLIVÉR - Nyakas Pincészet
  ETYEK_BUDAI BORVIDÉK
  2016 száraz fehér, 0,75l

  Zöldfehér szín, muskotályos, virágos rétre emlékeztető intenzív illat jellemzi. Zamataiban a frissen szedett szőlő jegyei mutatkoznak.
 • 3.300.-/palack   440.-/dl ILLATOS - ZENIT MUSKOTÁLY - Laposa Pincészet
  BADACSONYI BORVIDÉK
  2016 száraz fehér, 0,75l

  Illatos szőlőfajták házasításából készült bor. Karakteres, de nem hivalkodó. Főleg a hársvirág, a bodza, a méz és a tavaszi vadvirágok illata jelenik meg benne. Zamatos, élénk ízvilág jellemzi. Könnyed nyári estéken, kettesben vagy társaságban – bárhol, bármikor hamar elfogy. Az első randin mindig beválik.
 • 3.900.-/palack   100% BALATON - Homola Pincészet
  BALATONFÜRED-CSOPAKI BORVIDÉK
  2016 száraz fehér, 0,75l

  Jó ivású, könnyed és gyümölcsös reduktív eljárással készült bor. Olaszrizling, Tramini, Pinot Blanc és Szürkebarát házasítása.
 • 4.800.-/palack   640.-/dl BIRTOK FURMINT - Filep Pincészet
  TOKAJ-HEGYALJAI BORVIDÉK
  2015 száraz fehér, 0,75l

  A mádi dűlők házasításából készült furmint. Tartályos és fahordós erjesztésű bor. A hordós érlelésnek köszönhetően mogyorós és körtés jegyek érezhetőek. Friss, ropogós, ízekkel. Halakhoz, fehér húsokhoz, salátákhoz ajánljuk.
 • 4.950.-/palack   660.-/dl MÁD FURMINT - Szent Tamás Pincészet
  TOKAJ-HEGYALJAI BORVIDÉK
  2015 száraz fehér, 0,75l

  Száraz fehérbor, mely termőhelyének, a Tokaji borvidék legjobb adottságú dűlőivel körülvett Mád településnek a nevét viseli. A területre jellemző ásványos illat és ízvilágot megjelenítő, Furmint szőlőfajtából acéltartályos erjesztéssel készített bor. Friss, üde savak vezetik a citrusos ízvilágot, utóízében a vulkanikus ásványok jelenléte köszön vissza.
 • 4.950.-/palack   660.-/dl CHARDONNAY - Miklós Csabi Pincészet
  MÓRI BORVIDÉK
  2016 száraz fehér, 0,75l

  Egy igazán friss aromatikával rendelkezik, érezni a citrust, limeot, és a fajta ellenére, inkább a zöldes, bodzás, sauvignonos jegyek is jelen vannak. Élénk savak, feszes szerkezetű, hosszú lecsengésű bor. Ezeket a jegyeket az erősen mészköves talajnak, és a 10 hektoliteres, 3 éves médium pörkölésű hordónak köszönheti, ahol 4 hónapig érlelték.
 • 4.500.-/palack   600.-/dl FRIZZY - Balla Géza Pincészet
  MÉNESI BORVIDÉK
  2016 száraz fehér gyöngyözőbor, 0,75l

  Egy könnyed gyöngyőzőbor, melynek alapanyagát a ménesi borvidék huszáros savú szőlőfajtája, a mustos fehér biztosítja. Üde illata virágos, fehérhúsú gyümölcsöket idéz. Savait kismértékben erősíti a hozzáadott finom szénsav, mely jó egyensúlyt mutat a borban lévő alkohollal. Ízében és illatában jellemző aromák mellett némi minerális utóíz is felfedezhető. Reduktív eljárással készül, utólagos, lassú szénsav elnyeletéssel.
 • Rosé borok

 • 3.600.-/palack   480.-/dl ROSÉ CUVÉE - Balla Géza Pincészet
  MÉNESI BORVIDÉK
  2016 száraz rosé, 0,75l

  Mélyebb, az átlagosnál sötétebb színű rosé ,mely a feketeleányka és kisebb részben pinot noir házasítása. Illatában málnás és epres aromák mellett erős vegetális jelleg is felfedezhető, mely ízében is megmarad. Könnyed, jóivású, az átlagosnál testesebb tétel.
 • 3.600.-/palack   480.-/dl KÉKFRANKOS ROSÉ - Dúzsi Tamás Pincészet
  SZEKSZÁRDI BORVIDÉK
  2016 száraz rosé, 0,75l

  Élénk, ragyogó rozészín, finom gyümölcsjegyek, epres, szamócás illat és íz jellemzi. Frissítő, elegáns, jósavú, ahogy azt egy rosé bortól elvárjuk.
 • 3.600.-/palack   480.-/dl ROSÉ - Konyári Pincészet
  BALATONBOGLÁRI BORVIDÉK
  2016 száraz rosé 0,75l

  Kirobbanó gyümölcsillattal nyit és ez a barackvirágos, málnás, ribizlis lendület a kortyban is folytatódik. Merlot, kékfrankos és egy kis malbec, cabernet franc, syrah fűszernek, három héttel a vörösborok előtt, frissen, ropogósan rozénak szüretelt gyümölcsből. Lédús, zamatos, frissítő.
 • 4.800.-/palack   640.-/dl SILLER - Ráspi Pincészet
  SOPRONI BORVIDÉK
  2015 száraz rosé, 0,75l

  Világos meggypiros megjelenés. Illatában eper, málna és meggy kér figyelmet, őket pedig a jól megszokott fertőrákosi csillámpalás/ásványos jegyek kísérik. Kóstolva száraz, enyhén sós; élénk savak, könnyed test, finom alkohol jellemzik. Ízében a piros bogyósgyümölcsök mellett ásványos karakter jut érvényre. Igazi siller egyéniség. Halakból és szárnyasokból készített fogásokhoz, sertés sülthöz, paradicsomos ételekhez, pizzához, érlelt sonkákhoz, illetve felvágottakhoz, pörköltekhez, paprikásokhoz, gyulyásleveshez és halászléhez ajánljuk kísérőként. Persze arról se feledkezzünk meg, hogy nagyszerű fröccs-alap!
 • Vörös borok

 • 6000.-/palack   ÖSSZETETT - Centurio Pincészet
  DEBRECEN VÁROS BORA 2017
  MÁTRAI BORVIDÉK
  2015 száraz vörös, 0,75l

  Kékfrankos és cabernet franc házasításából született. Összetettségét a mátrai borvidék talajösszetettsége biztosítja. Tőketerhelés 1,5 kg. Tőkeszám: 4000/hektár.Termőhely Gyöngyöstarján Fay-domb és Diós dűlők.Az erjesztés zárt kádakban történik, maximum 2 hetes áztatás.A 2015-ös évjáratnál a terroár jelleg kevésbé érződik, viszont a piros bogyós gyümölcsök, málna és szeder, kiválóan érezhetők a borban.
 • 4.200.-/palack   560.-/dl KADARKA - Trieber Pincészet
  SZEKSZÁRDI BORVIDÉK
  2013 száraz vörös, 0,75l

  Illatában megjelenik a fűszeresség, az elegáns hordóhasználat, ízében pedig a piros bogyós gyümölcsösség dominál. Könnyedebb tétel, érzékelhető alkoholtartalommal.
 • 3.300.-/palack   4400.-/dl PORTUGIESER MACSKA - Vylyan Pincészet
  VILLÁNYI BORVIDÉK
  2015 száraz vörös, 0,75l

  A mindennapokban meg sem lennénk nélküle… Szomjoltóan gyümölcsös, kedves, simulékony, dorombolós, behízelgő, bársonyos, mint egy simogatás, amely minden nap jólesik.
 • 4.950.-/palack   660.-/dl KÉKFRANKOS - Ráspi Pincészet
  SOPRONI BORVIDÉK
  2013 száraz vörös, 0,75l

  Világos rubinvörös szín. Illata csupa-csupa fényesen csillogó kődarab,csillámpala. Kóstolva száraz, sós, savai elevenek, érintésnyi tanninja épp’ csak érződik felszínén. Közepesen testes a termőhelyet nagyszerüen tükröző kézműves bor.
 • 6.000.-/palack   800.-/dl MONTENUOVO CUVÉE - Vylyan Pincészet
  VILLÁNYI BORVIDÉK
  2012 száraz vörös, 0,75l

  A Vylyan birtokbora a fajsúlyos és a lendületesen gyümölcsös házasítások közötti arany középúton jár. Tartalmas, sokrétű, mély világában a fajták (cabernet franc - merlot - syrah – zweigelt és kékfrankos) szép összhangot alkotnak. A gyümölcsösség vezette gazdag, buja illat a kóstoláskor fűszeres jegyekben (grillázs, kakaó, puncs) teljesedik ki
 • 4.200.-/palack   560.-/dl CABERNET SAUVIGNON - Konyári Pincészet
  BLATONBOGLÁRI BORVIDÉK
  édes vörös, 0,75l

  Sötét rubinszínű bor fiatalos, lilás széllel. Illata gazdagon fűszerpaprikás, borsos, erdei gyümölcsös, nagyon izgalmas. Tartalmas, jó zamatú, közepes testű lédús cabernet, használt ászokhordókban egy éven át érlelve, a korty végén fűszeres hordós jegyekkel.
 • 6.000.-/palack   SYRAH - Szeleshát Pincészet
  SZEKSZÁRDI BORVIDÉK
  2013 száraz vörös, 0,75l

  Gyönyörű szín, fűszeres syrah illat, medvecukor, bors és egy kis rum játékával mutatja meg magát. Íze fajtajelleges, gyönyörű fűszerekkel. Lágyabb szerkezetű bor, a gyümölcsökről szól.
 • 6.000.-/palack   CABERNET SAUVIGNON - Gere Tamás & Zsolt Pincészet
  VILLÁNYI BORVIDÉK
  2013 száraz vörös, 0,75l

  A pohárba intenzív sötét színvilág fogad. Az illatat kezdetekben kicsit zárkózott, de idővel nyílni kezd. Hűvös erdei gyümölcsök fanyarkás illata vezeti a sort melyet a kávés és a csokoládés jegyek egészítenek ki. Ízében szintén a fanyarkás gyümölcsök játéka nyitja a sort, melyet a pirosbogyós gyümölcsök tesznek kerekké. A tannin-alkohol szép egyensúlyt mutat, bár még fiatal, de idővel felnő a feladathoz.
 • 4.200.-/palack   560.-/palack MERLOT - Kúcs Gyula Pincészet
  VILLÁNYI BORVIDÉK
  2015 száraz vörös, 0,75l

  Lilás bársony vörös száraz vörösbor. Illatában lágyan füst keveredik a gyümölcsök közé. Íz világában piros bogyós gyümölcsök, aszalt szilva és vaníliás hordós jegyek bontakoznak ki. Bársonyos tanninok, szép savgerinccel egy jól strukturált bort alkotnak.
 • 6.000.-/palack   CABERNET FRANC - Bolyki Pincészet
  EGRI BORVIDÉK
  2013 száraz vörös, 0,75l

  Komplex vörös bor kiváló évből, spontán erjesztve, 18 hónapig 500 literes hordóban érlelve. Ennek köszönhetően illatban kakaópor és étcsokoládé, ízben meggyes, fűszeres, kávés, szedres karakterrel, tanninos és nagyon hosszú lecsengéssel.
 • 8.600.-/palack   ROYAL CUVÉE - Bock Pincészet
  VILLÁNYI BORVIDÉK
  2011 száraz vörös, 0,75l

  A klasszikus Bordeaux-i fajták kerültek a palackba. 24 hónapot pihent a barrique hordóban. Sötét intenzitású, gránátba hajló bíborvörös szín. Illatában és ízében megtalálhatóak az édes fűszerek, túlérett gyümölcsök, csokoládés, vaníliás aromák.
 • 6.000.-/palack   ÁLDÁS - St. Andrea Pincészet
  EGRI BORVIDÉK
  2015 száraz vörös, 0,75l

  Kékfrankos alapú bikavér nyolc szőlőfajta házasításából. Érett meggy, cseresznye, finom füst és babér. Ízében is a gyümölcsös karakter dominál, elegáns hordóval és földes-gombás terroir jegyekkel. Zamatos, lédús, közepesen testes, szép arányokkal, hosszú potenciállal.
 • 8.600.-/palack   LOLIENSE - Konyári Pincészet
  BALATONBOGLÁRI BORVIDÉK
  félédes fehér, 0,75l

  Gazdag illat: kávé, áfonya, cseresznye és vanília. Összetett, sokrétegű íz, vörös- és aszalt gyümölcsök, mellette eukaliptusz és szantál. Merlot és két cabernet, tartályban erjesztve és 14 hónapig Trust hordóban érlelve.
 • Édes borok

 • 4.950.-/palack   660.-/dl TRÉFLI CUVÉE - Thummerer Pincészet
  EGRI BORVIDÉK
  2013 édes vörös, 0,75l

  Hat szőlőfajta borának házasításával készült. A bor neve arra utal, hogy eredetileg kóser bornak készült, ezért egy különleges ízlésvilágot tükröz. Szőlőből származó maradék cukrot tartalmaz, mely alacsony alkoholtartalommal párosul. Intenzív illat, fűszeres íz, finom savak jellemzik.
 • 4.400.-/palack   330.-/dl MUSCAT OTTONEL - Szőke Mátyás & Zoltán
  MÁTRAI BORVIDÉK
  2016 édes fehér, 0,75l

  Reduktív muskotály a Mátrából, intenzív, parfümös illat, hosszú utóíz jellemzi. Szájban jó koncentráció és élénk savak. Remek fajtajelleges karakter a Szárazvölgyről. A bor édessége és savtartalma harmonikus egységet alkot.
 • 5.500.-/palack   1100.-/dl ÁTS CUVÉE - Áts Pincészet
  TOKAJ-HEGYALJAI BORVIDÉK
  2016 édes fehér, 0,75l

  Három fő tokaji fajta házasításából készült. Furmint 60%, Sárgamuskotály 30%, Hárslevelű 10%. Elegáns, déligyümölcs karakterű nemes, édes bor. Palackozva: 3960 db.
 • 1.800.-/palack   9000.-/dl 5 PUTTONYOS TOKAJI ASZÚ - Royal Pincészet
  TOKAJ-HEGYALJAI BORVIDÉK
  2013 édes fehér, 0,75l

  Szép aranysárga színű, összetett illatjegyekkel rendelkező aszúbor. Illatában gazdag gyümölcsösség, sárgabarack és fűszerek, ízében füge és barack jellemzik, szép botrytis jegyekkel. Kiegyensúlyozott édességét ropogós savai szépen egészítik ki, üde friss érzettel párosulva, hosszú lecsengéssel.